Kopi på høygir
Burn Cycle, Philips

Du stjeler informasjon, og bruker din egen hjerne som lagringsplass. Men noe går fryktelig galt: Et datavirus har sneket seg inn, og truer med å gjøre hjernen din til gelé innen to timer. Samtidig har du et kobbel banditter i hælene, som er ute etter informasjonen som er innkapslet i ditt hode.
Neida, det dreier seg verken om filmen eller novellen Johnny Mnemonic, men et nytt action/ adventure-spill med navn Burn:Cycle. Miljøet i spillet ligner dessuten veldig på det i Blade Runner - spillerutviklinger skal altså ikke få poeng for originalitet!
Det de imidlertid får poeng for, er bevegelse og fart. Her går det virkelig unna! Rett som det er blir man pepret ihjel - og lydene er fabelaktige. Ved en rask førstegangstest synes spillet nokså vanskelig - og hva skal alle tingene man plukker opp egentlig brukes til? Sikkert er det at man kan få mye moro ut av dette spillet, hvis man bare klarer å glemme kopist-irritasjonen.
Hermegjess!
(Distributør: AddOn)(5)
HeiNMest for ihuga fans
The Cranberries: Doors And Windows, Philips

Denne platen er den første i sitt slag som kommer i Rainbow-format, dvs. at den både kan spilles på vanlig CD-spiller, CD-ROM spiller for PC og Mac, samt CD-I-spiller. Den inneholder fem hele sanger, klipp fra alle de andre, tekster, bilder, utklippsbok, video og intervjuer. Det beste med Doors And Windows er et originalt brukergrensesnitt, hvor alle objektene ligger i forskjellige rom; stuen, puben og backstage. Artige og absurde detaljer finnes også, som for eksempel at alle lamper og lyskastere kan skrus av og på. Men mengden av informasjon og godbiter er likevel ikke overveldende, og etter hvert blir det mindre interessant å høre hvordan Dolores O´Riordan forteller hvor og når alle bandbildene er tatt.
Et godt kjøp hvis du virkelig er fan.
(Distributør: AddOn)(4)
HeiN

Bortkastet interaktivitet
Apollo XIII - A Week To Remember, Odyssey Interactive

På kinolerretet kan en for tiden bli fortalt historier om Apollos nesten-katastrofe, med Tom Hanks i spissen for de brave romfarere. Denne CD-ROMen forteller den samme historien, og timingen må således sies å være god. Fremstillingen veksler mellom stillbilder, film, animasjon og lyd, og materialet som sådan er det ingenting å utsette på. Likevel har Apollo XIII blitt en gørrkjedelig affære. Det slår en at man ville hatt mye større utbytte av å se en dokumentarfilm inneholdende samme materiale. For hva er egentlig vitsen med å dele opp en sammenhengende historie i forskjellige deler, slik at man "interaktivt" kan velge hvem man vil se først? Historien har en begynnelse, midte og ende, særlig når det dreier seg om virkelige hendelser. Hvem har interesse av å se landingen før oppskytingen? I en dokumentarfilm slipper man i tillegg å få handlingen oppstykket med "please wait"-meldinger.
(Distributør: AddOn) (2)
HeiNJeg er en by
Sim City 200, Maxis 1994

Denne gamle slageren blant dataspill og simuleringer er drømmen for en oppvoksende Rune Gerhardsen-generasjonen: Redd din egen by! Hvis det blir for vanskelig å bekjempe UFO'er eller orkaner i de allerede eksisterende scenarioene som kommer med CD ROM'en, kan du alltids bygge ditt eget urbane tilholdssted fra bunnen av - totalt fri for tiggere og hundebæsj. SIM City 2000 har et vell av pedagogiske dimensjoner, og er sammenlignet med det populære Flight Simulater fra Microsoft. Gir ny mening til Anne Grethe Preus' "Jeg er en by!". (Distributør: AddOn) (5)
JSSAmerikansk
paranoia-promotion

CIA - The Secret Files. CD Vision Ltd. 1994
I kommunikasjonens tidsalder oppdager flere og flere fordelen ved å kunne styre den informasjonen som danner grunnlaget for folks oppfatninger omkring et firma, en organisasjon osv. CIA har alltid ligget langt fremme, og nå foreligger denne CD-ROM platen som en slags "under-cover-promotion" i krønikeform: I tekst, tale og kornete bilder får du en springende gjennomgang av byråets historie, med vekt på den heroiske kampen mot kommunismen. Og hvis du tenker over det, er det underlig hvordan rene lovbrudd i statens tjeneste noen ti-år senere kan dukke opp som multimediaunderholdning. Kjøp heller Fantomet!
(Distributør: AddOn) (1)
JSS

LOOP: [Forside] [side 1] [side 2] [side 3] [side 4] [side 5]