Plateselskapene går ofte langt for å markedsføre sine artister, og de siste årene har dette gjort seg utslag i en del promoartikler knyttet til data. Foruten de sedvanlige CD-romvariantene av platene, finner man også musematter med artistmotiver. Av disse kan vi nevne den disc-formet Plastikman-varianten (selvfølgelig i plastikk), samt den mer ordinære utgaven til synthpop-legenden Thomas Dolby. Mer inspirerende underlag for Q-base jobbing finnes vel knapt. Når kommer forresten Madonna-musa?
SJ


Office Line har i samarbeid med P4 og Apple Computer påtatt seg oppgaven å bringe det hellige budskap om internett og multimedia ut til folket.
Med en 24 meter lang trailer proppet med computere, tilleggsutstyr og matnyttig informasjon vil Family Mac dra på en månedslang turné i sør-Norge, for å gi familier tips ved bruk av data og internett.
Office Line har lenge jobbet for å gi hjemmemarkedet tilgang til en brukervennlig og billig computer, og i oktober i år lanserte de Family Mac-konseptet, bestående av Macintosh Performa 5200 8/800 CD med TV-kort, farveskriver og modem med gratis Internet Netsurfer. Maskinen leveres med en rekke spill og oppslagsverk på CD-ROM.
Det er spådd at foreldregenerasjonen vil være treigere enn selv pensjonistene når det gjelder å tilegne seg informasjon om våre nye medier. Så vil du ha foreldre som er mer oppdatert bør du be dem ta seg en interaktiv tur i traileren.
SJ

Per Platou og Ulf Knudsen har tidligere gjort seg bemerket som Norges første internett-jammere og gjennom konserter på internett med bandet Res Rocket Surfer. De har ikke tenkt til å stoppe der, men satser nok en gang på å bli pionerer når de nå lanserer CD-prosjektet Nood, med musikk basert på lyder lastet ned fra nettet.
Per Platou:- Nood er en Lo-fi-utgivelse, hvor vi ikke en gang har brukt midi. Det er collager satt sammen av modemlyder, Real Audio, irc, Netphone, performancer på nettet og andre snutter vi har kommet over gjennom intens surfing. I tillegg har vi bedt folk rundt i verden om å spille inn forskjellige deler - gitarsoloer og slikt. Platen kommer ut i midten av januar, og blir utgitt på det norske indieselskapet dBUT, samt i England.
SJLær gloser med ti minutters hjernevasking hver dag!
Daniel Mikkelsen (19) og Hans Petter Jansson (18) syntes glosepugging var en kjedelig og tidkrevende syssel. Derfor tok de skjeen i egen hånd og lagde et glosepuggingsprogram, "Brainwasher", som etter sigende skal gjøre dette arbeidet lettere. Målgruppen er elever i den videregående skole, og guttene har fått gode tilbakemeldinger fra de skolene som har tatt "Brainwasher" i bruk. - Ti minutters bruk hver dag er nok. Glosene blir banket inn i underbevisstheten, og blir sittende noen dager. Programmet har også funksjoner for repetering av gloser, opplyser Daniel og Hans Petter.
HeiN

13 Hjemmesider vi gjerne skulle sett

 • 1) Helmer & Sigurdson
 • 2) Vibeke Sæther/Lekestue
 • 3) Ingebrigt Davik
 • 4) Scientologikirken
 • 5) Carolas hjemmeside for utbrytere
 • 6) Cherrox Homepage
 • 7) Gola fotballsko
 • 8) Domus
 • 9) Horst Tapperts hjemmeside
 • 10) Serviettsamlernes hjemmeside
 • 11) Mini-ski homepage
 • 12) Fjolls til fjells homepage
 • 13) Ivar Rustes homepage

Det måtte komme. Vi har sett det i emning lenge nå, så ingen var vel spesielt overrasket da det dukket opp en egen Davy Wathne-side på internett. Mannen som tidligere brukte all sin tid på å skjelle ut Brann-ledelsen i Bergens Tidene, har avansert til å gjøre det samme i TV2-sporten. Forskjellen er bare at han her også får utløp for sine ekstreme tørrvittigheter. Som eksempel kan vi ta da han som kommentar til et RBK-supporter intervju supplerte med linjen: "Og vi beklager at vi ikke rakk å tekste innslaget". Vi får bare avslutte som han selv gjorde det i fjor til påske: "Dersom alle følger oppmerkede løyper, så kanskje vi ses i morgen til samme tid". (http://www.vg.no/)

LOOP: [Forside] [side 1] [side 2] [side 3] [side 4] [side 5]