Doonesbury om Windows 95
Har du fortsatt ikke forstått hva som er så spesielt med Windows 95? Ser du bare en trist utgave av din egen Macintosh, pakket inn i et ti-talls millioner hype-dollar, stadion-lanseringer og teknobabbel? Da er Gary Trudeaus tegneserie Doonesbury og de 7 strip'ene han laget for å kommentere Microsofts gave til menneskeheten det rette stedet for deg. Hovedpersonen, Mike Doonesbury, bruker en uke av sitt liv på å installere det nye operativsystemet uten å se annen forskjell på Apple og Microsoft enn at sistnevte selskap har 3.000 advokater i beredskap hvis noen skulle angripe dem for plagiat.
Jan Sverre Syvertsen

Phantasmagorias Graveyard
The horror! The horror! Velegnet sted for deg som vil omdefinere datamaskinen til et skrekkscenario uten lik(e). Grufulle grøss og frydefulle flir kan finne veien til din maskin, for her er det mye smågodt å laste ned: skumle spill, ekle lyder, bloddryppende fonter, grusomme filmsnutter. Wicked Wallpaper og Scream Savers .

Heidi Nilsen
Global kaffe-oppdatering
Det hele begynte engang i 1991 på Cambridge University Computer Lab. De entusiastiske studentene og forskerne satt spredt rundt i en bygning, men med bare én kaffetrakter på deling. Etter mange og lange bom-turer installerte noen tørste sjeler et kamera ved trakteren, programmerte det til å ta et bilde i minuttet og så legge statusrapporten ut som en side på Internett. Snart ble dette kjent utenfor lab'en, og etterhvert begynte det å komme turister til Cambridge som krevde å få se på kaffemaskinen som sto i "The Trojan Room". Tjenesten finnes fortsatt, men vær oppmerksom på at noen kan ha slått av lyset for natten.
Jan-Sverre Syvertsen

The Big Vote

Er du et tenkende individ med mange meninger? Eller liker du å se hva andre mener? I begge tilfeller er denne meningsfulle siden noe for deg. Her kan du stemme over de forskjelligste ting, og med en gang se hvordan din stemme påvirker resultatet. Eksempel på spørsmål: Er Michael Jackson identisk med LaToya Jackson? Er menn kåtere enn kvinner? Er Bill Gates Antikrist? Og sist men ikke minst: e-mailer du vennene dine mer enn du ringer dem? Et sympatisk og brukervennlig trekk er at man slipper unna endeløse utfyllingsskjemaer - trykk på en knapp, og din stemme er registrert!
Heidi Nilsen

Er du i beit for et grunnfag eller rett og slett lei av den samme lesesalen og de samme ansiktene dag ut og dag inn? Har du ofte tenkt på at du burde ha valgt en litt uvanlig studiekombinasjon for ikke å falle igjennom på arbeidsmarkedet? Da kan Internett være første skritt inn i fremtiden, en avsluttet utdanning og en tittel som får arbeidsgiverne til å dukke ned i fremmedordboken. Ressursene er nærmest ubegrensede, og for en litt engstelige sjel, kan det kanskje lønne seg å begynne noe forsiktig innenfor landets grenser. På http://www.uit.no/norge/education.shtml finner du et Norgeskart med alle universitetene og de fleste høgskolene plottet inn. Et raskt klikk og nye muligheter strømmer over skjermen.

Hvis du er av den mer rastløse typen, kan løsningen være å gå rett til utlandet. Også her er informasjonstilfanget enormt, så det kan lønne seg å finne frem til en av de etablerte søkerne for å komme videre. Et egnet startsted er http://www.yahoo.com/ hvor det finnes en egen kategori for utdannelse. Fra Stanford, via Kvekerskoler til Universitetet på Hawaii kan du skreddersy din egen utdannelse. Informasjon om studieretninger, finansiering og søknader er vanligvis lett tilgjengelig, og hvis ikke, finnes det alltid en e-mail adresse du kan forsøke.
JSSNorges største avis fyller i år 50 år, og markerer dette med lansering på Internett.
VG på Internett skal stadig inneholde noe nytt og spennende. Minst en gang hver uke skal vi ha en ny lansering. Siden starten har VG kommet med lyd-smakebiter fra VG-lista, en stor konkurranse omkring film-thrilleren "Nettet" og en rekke nye prate- og diskusjonsforumer, hvor både sport, media, film, bøker og politikk er debattemaer.
VG har satset på en høy grad av interaktivitet, og gir gode muligheter for å konversere med andre. I tillegg inviterer VG alle "surfere" til en runde i det nye avishuset i Akersgata i Oslo, der man kan følge VG- døgnet fra time til time. Under vignetten "Nyttig" kan du også finne artikler om data, reisestoff, matoppskrifter, vintips og TV- program, samt anmeldelser av film, musikk, bøker og dataprogrammer.
http://www.vg.no
LOOP: [Forside] [side 1] [side 2] [side 3] [side 4] [side 5]