Apple introduserer en ny generasjon Macintosh PowerBook
PowerPC-ytelse i bærbart format.


Apple introduserer i dag syv nye modeller av Macintosh PowerBook. Fem av modellene - i den nye 2000-serien og 5000-serien - bruker den ekstremt raske PowerPC-prosessoren som tidligere kun har eksistert i Apples stasjonære Power Macintosh. De fleste av de nye modellene har fleksibilitet og utvidelsesmuligheter på et helt nytt nivå takket være PC Card-kortplasser samt modulplass til f.eks. ekstra harddisker og optiske plater. Modellene i 5000-serien leveres standard med infrarød kommunikasjon for trådløs fildeling.

I et kompakt bærbart format har den nye PowerBook-generasjonen en kombinasjon av pris, ytelse, fleksibilitet, kompatibilitet og kommunikasjonsmuligheter som savner sidestykke på markedet.
- Nok en gang viser Apple sitt teknologiske forsprang. PowerPC-prosessoren gir mobile brukere mer kraft enn noensinne. De kommer til å arbeide like effektivt som med stasjonære Power Macintosh, uansett hvor de befinner seg. Meget konkurransedyktige priser og avansert innebygd teknologi gjør at store grupper av profesjonelle brukere kommer til å skaffe seg et komplett mobilt kontor med ubegrensede muligheter til kommunikasjon og samarbeid, sier Verner Hølleland, produktsjef for Apple Computer i Norge.


PowerBook 5000-serien


Ytelse og utvidelsesmuligheter på et nytt nivå
PowerBook 5000-serien med de nye modellene Macintosh PowerBook 5300/100, 5300cs/100, 5300c/100 og 5300ce/117, har PowerPC 603e RISC-prosessor på 100 eller 117 Mhz. Prosessorens høye ytelse kombinert med internhukommelse opptil 64 Mb og harddisker opptil 1.1 Gb har disse maskinene kraft og kapasitet til å håndtere tunge programmer og multimedia. Det er også mulig å arbeide effektivt med DOS/Windows program med den nye SoftWindows 2.0 fra Insignia.
PowerBook 5300 leveres med markedsledende bakgrunnsbelyste skjermer med full A4-bredde som, avhengig av modell, viser opptil 32000 farger og 800x600 punkters oppløsning. I tillegg leveres de med Litium-ione-batteri med opptil 5.5 timers driftstid, 16-bits stereolydinngang- og utgang, innebygde nettverksfunksjoner, innebygd støtte for eksterne monitorer og en infrarød port for trådløs fildeling.
Alle modellene har PC Card-kortplasser (PCMCIA) for lagring, utvidelse og kommunikasjon. Takket være disse er det enkelt å installere ulike funksjoner som f.eks. Ethernet eller GSM datakort for kommunikasjon via GSM-telefon. Samtlige modeller har også en modulplass for ulike enheter, som f.eks. en ekstra harddisk, en enhet for optiske plater eller intern strømforsyning. PowerBook 5300-maskinene er klar for levering i midten av september ned priser fra ca. kr. 19500.- eks. MVA.


PowerBook 2000-serien


Den nye Macintosh PowerBook 2300c/100 er Apples minste og letteste bærbare maskin.
Den leveres med en 100 MHz PowerPC 603e-prosessor, en fargeskjerm med kapasitet for opptil 32000 farger, intern harddisk på 750 Mb eller 1.1 Gb, samt internhukommelse på 8 eller 20 Mb RAM som er utvidbart til 56 Mb.
Den har innebygde nettverksfunksjoner, tastatur i full størrelse med forbedret styreflate samt plass for internt modem (standard i noen konfigurasjoner). Som tidligere PowerBook Duo-modeller har PowerBook Duo 2300c/100 avanserte utvidelsesmuligheter. Med dokkingstasjonen Duo Dock Plus kan den på bare noen få sekunder forandres til en fullvoksen stasjonær datamaskin. Med den bærbare dokkingstasjonen Duo MiniDock får brukerne enkelt tilgjengelig alle porter som er på en stasjonær maskin når de er på reise. PowerBook 2300c/100 er leveringklar fra midten av oktober med priser fra ca. kr. 29500,- eks. MVA.


PowerBook 190-modellene


Laveste pris og oppgraderingsmuligheter for fremtiden
De to nye modellene i PowerBook 100-serien, Macintosh PowerBook 190/66 og 190cs/66 med respektivt gråtone og fargeskjerm, er et sikkert valg for brukere som vil ha en komplett bærbar datamaskin til laveste pris, men samtidig nærmest ubegrensede muligheter for oppgraderinger i fremtiden. En 66/33 Mhz 68LC040-prosessor gir den samme ytelsen som de tidligere toppmodellene i PowerBook-familien - 500-serien. Som den nye 5000-serien leveres de standard med PC Card-kortplasser og modulplass. I takt med økende behov kan de oppgraderes med PowerPC-prosessor, aktiv matrisefargeskjerm, litium-ione batteri, støtte for eksterne skjermer eller infrarød port for trådløs fildeling. PowerBook 190-modellene er leveringsklar i midten av oktober med priser fra ca. kr. 12500,- eks. MVA.

Klare for kommunikasjon og samarbeide.
Samtlige nye modeller leveres med Apple Mobility programvare med avanserte og brukervennlige funksjoner for kommunikasjon, passordbeskyttelse og mulighet for å arbeide med MS-DOS/Windows dokumenter. 190-modellene leveres dessuten med Claris Works 4.0.


For ytterligere informasjon, kontakt Verner Hølleland på Apple Computer, tlf. 22 95 49 00, eller Internet: Holleland.V@AppleLink.Apple.com


- webmaster@www.apple.no -