BILLIG FORGASSERSYNKRONISERING

Har du et teknisk tips som kan være nyttig for andre klubbmedlemmer? Sett det i s fall p papiret og send det til klubben. Vi vet at alle tekniske tips leses med stor interesse!

Vakummåling er den enkleste måten å sikre at forgasserne er skikkelig synkroniserte. Dessverre er utstyret (f.eks. carb.sticks) ikke helt billig i innkjøp. Her er oppskriften på et hjemmelaget sett som er like nøyaktig som kjøpte modeller - til en pris godt under 50-lappen.

Du trenger ca. 6 meter med gjennomsiktig plastslange, 6-8mm. Slangen koster ca. kr.5 pr. meter på bensinstasjoner/bilutstyrsbutikker. Slangen deles i to og kobles til innsuget på forgasserne via en gjennomhullet 8mm skrue. Slike innsugsnipler kan kjøpes seperat som tilleggs utstyr til et carb.stick-sett for ca. kr. 100 - da følger reduksjonsventilen (en plastpropp med et hull på ca. 0,8mm) med i prisen. Men det er ingen kunst å lete opp noe i skrotkassen hjemme som kan gjøre samme nytte. Jeg lagde en kombinert slangefeste-reduksjonsventil ut av en alminnelig sykkelventil ved å fjerne innmaten og lodde igjen enden og ett av luftehullene. Hullet ble litt i overkant av ønsket dimensjon, men det fungerte. Til slutt trengs "kviksølverstatningen" til selve målingen...girolje - SAE 90-140.

Fest slangene parallelt langs en list i ca. 2 meters lengde og plasser de løse endene i flasken med girolje. Ved 4500 omdreininger stiger oljen ca. 130cm. Dersom sykkelventilløsningen brukes og forgasserne er et stykke unna korrekt balanse, vil en av oljesøylene sige videre mot søyletoppen - men ikke fortere enn at brukeren rekker en del justeringer før motoren må stoppes. Med litt trening i vakumsynkronisering er det relativt problemfritt å hente inn oljesøylen uten å måtte stoppe og starte motoren flere ganger. Resultatet blir like nøyaktig som med 'proft' utstyr - noe jeg har fått bekreftet ved testing. Og i tillegg til å være mye billigere, kan oljen brukes i bakdrevet når synkroniseringsarbeidet er ferdig.

Thomas J. Johnsen


[Bicilindrica nr 4 1997]