Ittaljensk træff i Odal'n
Årets høsttreff fant sted i Nord-Odal den første helgen i september. Nord-Odal MC-klubb, hvor undertegnede har to Guzzi-kjørende fettere, stod som arrangør. Ettersom klubben har arrangert egne treff de siste ti årene, og blant annet stod ansvar-lig for banetreffet på Våler-banen i midten av juni, visste jeg at oppdraget var i de beste hender. Klubben disponerer eget, romslig klubbhus med både bar (med ambulerende skjenkebevilling når anledningen krever det), danse-gulv, takterrasse og verksted samt stor tomt med gode teltmuligheter. Det var her treffet ble arrangert.


festningen

Over: Fra Kongsvinger festning (Foto fra turistbrosjyre)Under: Fra venstre; Tor , Kai W. Nilsen (922), Olaf Giverhaug (710) Asbjørn Hanssen (134), italienske Affio og Elin. (Foto: Ines fra Italia).

Ca. 130 personer fant veien til treffet i løpet av helgen, og det ble et internasjonalt miljø med del-takere både fra Italia, Nederland, Tyskland og Sverige. Den eneste klagen vi hørte, var at det var for små skilt (eller var farten for stor, tro?), så noen hadde vært på sightseeing rundt Storsjøen før de kom fram. Ellers var det bare god-ord å høre.

På fredagskvelden fikk man kjøpt gryterett, både lørdag og søndag var det rikholdig frokost-oppdekning i klubbhuset og lørdag kveld fikk grillmaten med dertil egnet tilbehør ben å gå på.

Lørdag arrangerte vi fellestur via Sand - hvor det var kort opphold for nødvendig bensinfylling - og til Kongsvinger, hvor festningen var målet. To guider var bestilt, og til vår store over-raskelse behersket den ene av damene litt italiensk i tillegg til engelsk og tysk. Våre to italienske gjester, Ines og Affio, var over-veldet! De fire treffdeltakerne fra Nederland fikk deler av festning-ens mangslungne historie fra 1681-82 og fram til i dag servert på engelsk. For å spare litt tid fikk tyskerne - som ikke for-stod engelsk - spesialservice av et velvillig klubbmedlem. 41 sykler var med på denne turen fra starten av, mens tre-fire kom til under-veis.

På lørdagskvelden spilte Hickory Heads opp til dans. Stilen var noe midt mellom irsk folke-musikk og hillbilly country, og til tider var det riktig livlig på dansegulvet. De som ønsket å sitte og juge rundt godt, gammeldags treffbål, hadde anledning til det.

Med dyktige og erfarne arrangører og samarbeidsvillige vær-guder, ble det et meget vellykket høsttreff. Hjertelig takk til Nord-Odal MC-klubb for en fin helg!

Elin


[Bicilindrica nr 4 1997]